Resan

Jag börjar bli en riktig hajjare på att tura runt.
Jag har nu lotsat två glada prickar på en fin resa som givit ett litet hum om hur fantastiskt stort och vackert Sydafrika är. Vi började från Kimberley och styrde mot Graaf Reinet. Från Kimberley till Graaf Reinet är det en ganska tråkig bit för vegetationen är ungefär den samma hela vägen. Acacia karoo breder ut sig och det är torrt, vägen är spikrak och skulle det inte varit för alla potholes så skulle man kunna sätta på autopilot. Det är när man närmar sig Graaf Reinet passet som det börjar hända saker. Där är det tom snö på vintern. Graaf Reinet är en gammal gammal stad med en gammal gammal historia och vi sov över i ett gammalt gammalt bed & breakfast som såklart ägdes av en gammal gubbe. Denna stad, eller man ska nog kalla det by kan man strosa runt utan bil för den är så pass säker.
Massa museum ( ordet får mig att gäspa..) och goda restauranger. Vi fick även till att åka till Valley Of Desilasion som verkligen var breath taking. Påminde mig lite om när Peter visade Gods Widow i drakens berg. Samma känsla. En oändlig horisont och djup.
Efter en natt i vackra Graaf Reinet ( jag kan aldrig uttala det namnet korrekt) styrde jag dem mot Addo Elephant park och vår lodge Cassamia som var typ som ett hälso center som låg precis utanför Addo. Jag tog dem runt i Addo och vi såg allt från över 200 elefanter till små merricats. Jag får ofta frågan om jag inte blir trött på att se alla djur hela tiden. Skulle aldrig inträffa. Aldrig. Jag blir lika exalterad varje gång jag ser en kudu som jag sett i tusentals.
Addo har över 500 elefanter och är en stor park men vad jag vet är att elefanterna blir bara fler och fler och de ända sättet att driva viltvård med så stora djur ( man kan ju liksom inte bara transportera en stor elefant hux flux ) är att skjuta hela bunten. nej, skojja bara.. Addo köper ständigt nya marker och breder ut sig. Så inom några år kommer parken vara enorm. De gissar på att den kommer gå om Kruger parken i storlek vilket gör farmarna i närheten sådär oglada. Och de har förbjudit culling jakt på Elefanterna vilket gör det svårare att manövrera.
Vegetationen blir pretty damn hammerd av dem om man säger så.
Från Addo svängde vi in till mitt absoluta favorit häng av alla som jag rekommenderar väldigt mycket- Amakhala privet game reserv. De har också the big five och där bor man som en kung. Jag lämnade Cindy oh Al på lodgen och åkte själv till Garles och Jennifer som är ägarna och goda vänner till Mike. Där känner jag mig hemma.
Jag har varit där ett antal gånger så jag känner de flesta guider nu. Blev bjuden på härlig grill fest med dem och fick lite off time från allt körande. Månen var enorm och knall röd, så man kunde inte haft en finare kväll på Amakhala.
Vi körde via Port Elizabeth där vi mötte upp Doug som har Splitting Image taxidermiry och Doug är en konstnär utan dess like. Snacka om grym konservator. Gå in och kolla på hans hemsida http://www.splittingimagetaxidermy.co.za/ han gör ett grymt jobb och får verkligen djuren att se levande ut.
Sedan körde vi till Jeffreys Bay där vi mötte upp Zeta som bor där. Vi åt läcker havsmat på stranden och efter ett glas vin och ett antal ostron senare var jag trött som en strumpa. Jag sov hos Zeta medan Al och Cindy övernattade på ett bed & breakfast precis på stranden. Så jädrans fränt. Jag åkte snabbt över till st Francis bay för att få nyckeln till vårt hus i Knysna som är Robs ( Mikes bror) place. Penzula.
Nästa dag var det Tsitsikama, ziplining, storms river mouth och monkey land på schemat innan vi nådde Knysna. Jag gav nyckeln till Al så han fick köra och försökte vara en så avslappnad passagerare som möjligt men när vi mötte bilar i samma fil titt som tätt måste jag säga att jag spände till lite och en skrikande växellåda när han växlade fel. Det är ju inte lätt att köra på vänster med växelspak helt plötsligt.
I knysna körde vi upp mot Pezula som ligger så att man har utsikt över hela knysna lagunen vilket är helt fantastiskt. Golf banan och anläggningen kan man sätta i kategorin top notch och för golf älskare som Al var detta paradiset.
Knysna är också en stad jag tycker otroligt mycket om.
Detta var vår sista bit tillsammans för vi ordnade en hyrbil åt dem i knysna så de kunde crusa ner själv till Cape Town de sista 3 dagarna.
Jag styrde upp mot Kimberley igen med ett stop och upplocka av troféer i Port Elizabeth. Hade en lång bilresa hem själv så skull vara lite smidigt kvick där men icke sa Nicke. Jag blev så lost man bara kan bli oh snurrade runt lite över allt tills jag efter 2 timmar snurrade mig fram till splitting image. De hade ingen adress som gpsen kunde ta upp.
Jag anlände sent på kvällen samma dag i Kimberley igen. Inte en kotte var vaken och jag kunde ju glömma att sova då jag hällt i mig äckel red bull så mina ögon var på väg att ploppa ut.
Nästa morgon var de tydligen jag som skulle ut och jaga med Terry på hans sista dag så de var bara att hålla i hatten och låtsas vara super pigg. Han ville skjuta en stor Warthog så tog honom till mitt speciella Warthog ställe utanför Hoddies gård. Vinden var rätt och vi hade en sjukt bra position så de kunde inte gå fel tänkte jag. Men inte ett ljud av något på 4 timmar vilket gjorde att jag kämpade med att hålla ögonen öppna och vara alert för vad som kunde dyka upp. Men jakt är jakt. Ingen Warthog dök upp utan vi packade ihop och gick mot bilen. Då plötsligt ser jag en babian. Hoddie har stora problem med babianerna då de tar hans får och gör mycket otyg. Vi har inte lyckats skjuta någon av dem så jag tar snabbt upp skjutkäppen och säger åt Terry att skjuta når han år redo.
En babian blev det.
Körde Terry till flygplatsen några timmar senare och återvände sedan rakt i säng.
Nu ska jag sova och vakna upp för att jaga Gemsbuck med Todd! Mitt gevär ska få jobba lite.

 

20130504-071350.jpg

20130504-071420.jpg

20130504-071436.jpg

20130504-071531.jpg

20130504-071648.jpg

20130504-071722.jpg

20130504-071753.jpg

20130504-071817.jpg

20130504-071928.jpg

20130504-071959.jpg

20130504-072023.jpg

20130504-072046.jpg

20130504-072106.jpg

20130504-072121.jpg

20130504-072131.jpg

Comments are closed.